Tonny Sikkes

Tonny Sikkes

NLP

NLP is een afkorting voor Neuro Linguïstisch Programmeren. We nemen de wereld op subjectieve wijze waar met onze zintuigen (neuro).

We maken gebruik van verbale en non-verbale taal om ervaringen vast te leggen en te communiceren (linguïstisch). Ieder mens doet dit op eigen wijze, volgens eigen gedragspatronen (programmeren).
NLP maakt je bewust van je eigen manier van communiceren en de effecten daarvan op anderen. NLP maakt min of meer onbewuste overtuigingen zichtbaar die ten grondslag liggen aan communicatie- en gedragspatronen zowel bij jezelf als bij anderen. Deze overtuigingen kunnen een blokkade vormen die voorkomt dat je je doelen bereikt. Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP technieken worden gebruikt op verschillende terreinen zoals sport, coaching, onderwijs, bedrijfsvoering, persoonlijke ontwikkeling en gezondheidszorg. NLP heeft zich in de afgelopen 25 jaar bewezen als een methode die menselijke processen effectiever, prettiger en sneller kan laten verlopen.
Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, communicatie, training of management, NLP kan er een nieuwe impuls aan geven. NLP helpt mensen om hun innerlijke beleving zo te veranderen dat ze hun doelen bereiken. NLP vermenigvuldigt het goede door uitzonderlijke mensen te modelleren en hun vermogens over te dragen.

 

aquarel met fineliner Jacinta Kogelman www.studiozafaran.nl